Buik van Rotterdam: “Een luxe, maar toegankelijke plek voor iedereen die van goede vis houdt”

Het Rodezand heeft afgelopen jaar een flinke transformatie ondergaan, waarbij er diverse nieuwe horecazaken zijn geopend. Met de komst van vis- en wijnbar BEET, powered by Schmidt Zeevis, is er nog een aan het rijtje toegevoegd. Wij spraken de mannen achter de zaak over de plannen voor BEET en de toekomst.

Een goede wijn of whisky in combinatie met een vers visje. Dat is wat zakenpartners Jeroen Redder, Rishi Singh en Henk Visser (what’s in a name) samen willen bieden met BEET Rotterdam. Het drietal kent elkaar al een hele tijd en het was voor hen al langer een droom om samen een zaak te openen in het centrum van de stad. Jeroen: “Rishi ken ik al zeven jaar als horeca-ondernemer. We gingen nadenken over onze eigen zaak wat dus uiteindelijk resulteerde in BEET Rotterdam.”

Zwart en goud
“Met dit concept willen we aansluiten op de zaken van het hoger segment die al te vinden zijn in dit gedeelte van de stad. We willen dat de zaak luxe uitstraalt, maar dat het wel een toegankelijke plek is voor iedereen die van goede vis of lekkere wijn houdt”, vertelt Rishi. Zo zijn de kleuren van de muren voornamelijk zwart met gouden details en is op een van de muren groot wall-art te zien. Ook de kaart straalt deze luxe uit. Rishi: “Op de kaart staan verschillende soorten vis zoals oesters, kaviaar, een fruit de mer schotel of een pannetje mosselen. Toch is er ook nog een vleesgerecht op de kaart te vinden. Zo is er ook een keus voor de gasten die niet van vis houden. ”

Toekomstplannen
In de toekomst wil het drietal in het weekend een DJ of livemuziek inhuren die nog wat extra sfeer toevoegt. “Het is leuk om tijdens een brunch op zondagmiddag iets van livemuziek te horen of om de muziek tijdens de vrijdagavond steeds net iets harder te zetten, zodat het ook in het weekend een plek is om een goede cocktail te drinken met de bijbehorende barbites”, vertelt Jeroen. Voor de toekomst heeft het drietal grootse plannen. “We hopen binnen één jaar de volgende zaak te openen. En binnen een aantal jaar door te groeien tot een franchiseketen. Dit is dus echt het begin van iets heel gaafs. Het is mooi om iedere dag weer bezig te zijn met leuke mensen en toffe ideeen neer te zetten. Ik weet zeker dat BEET Rotterdam een hele gave plek wordt.” Bovendien is het pand naast BEET ook in handen van het drietal. Daar worden nu ook grootse plannen voor gemaakt.

Waar en wanneer?
BEET zit gevestigd op het Rodezand 21. Sinds zaterdag 17 november is de zaak al stilletjes geopend, maar in de eerste week van januari wordt dit met een grootse opening gevierd. Doordeweeks kun je er terecht van 11.00 tot 22.00 uur, op vrijdag en zaterdag tot 02.00 uur en zondags van 12.00 tot 22.00.

Bron: De Buik van Rotterdam