De Buik: “Bij BEET Rotterdam vis je nooit achter het net”

Bron: De Buik van Rotterdam

Voor de visliefhebbers is er sinds eind 2018 aan het Rodezand een nieuwe zaak geopend: BEET Rotterdam. Een hip visrestaurant met een aangename sfeer. Je kunt er terecht voor seafood, broodjes, bites, diner én goede wijn. De vis wordt de hele dag door geleverd, zelfs op zondag. Op zonnige dagen kun je borrelen en eten op het terras. Van kibbeling tot kaviaar, BEET heeft het allemaal.

Op een vrijdagavond gaan wij langs bij deze nieuwe zaak. Als we aan komen lopen valt direct het terras voor de deur op. Bij mooi weer delen ze ’s middags het terras met de buren van broodjeszaak Rodezand, zodat je gegarandeerd een plek hebt in de zon. Binnen zijn de muren en het plafond zwart gemaakt en is is er niks meer terug te herkennen van de kledingwinkel Fleur die hier voorheen gevestigd zat. Op de linker muur staat een grote muurschildering, maar de eyecatcher van de zaak is de gouden bar.

Dansende gamba’s
We beginnen de avond met gamba tempura, een mini garnalen cocktail en de calamares met knoflook. De calamares is stevig, maar geen taai elastiek wat je moet doorbijten. De korst is lekker knapperig en de knoflook met citroen geeft het gerecht een pittige, maar ook frisse smaak. Chef-kok Lennart Spee vertelt dat de gamba tempura wordt gemaakt met bruisend water. Hierdoor ontstaat er een luchtlaagje tussen de korst en de gamba. “Als de gamba’s nog heet zijn en de vlokken gaan erop, zie je ze dansen.”

Iedere zondag oesters voor € 1,-
Dan is het tijd voor oesters. Wij hebben een combinatie van de creuses de Normande en de Gillardeau. We proeven de oesters zowel naturel al met frambozendressing. De creuses de Normande hebben zacht vlees en we proeven een beetje een nootachtige smaak. De Gillardeau’s hebben een volle, romige smaak. Het zoetzure van de frambozen en het pittige van de rode ui maken de frambozendressing een verrassende combinatie met de oesters. Lennart vertelt ons dat BEET Rotterdam iedere zondag oesters serveert voor €1,- per stuk, daar gaan we zeker nog een keer voor terugkomen op zondag.

Een van de specialiteiten van BEET Rotterdam zijn de mosselen. Deze zijn bereid op eigen wijze en worden geserveerd in een romige visbouillon met specerijen. Wij hebben geprobeerd het geheim van de chef te ontfutselen, maar Lennart hield (helaas) zijn lippen stijf op elkaar.

Vis moet zwemmen
BEET Rotterdam is niet alleen een visrestaurant, maar ook een wijnbar. De wijnen op de kaart zijn zorgvuldig geselecteerd. Aan de gouden bar schenken ze ook goede whiskey of een cocktail. Ook staan er warme en koude bites op de kaart, wat het ook een goede plek maakt om te borrelen. Op vrijdag en zaterdag is BEET Rotterdam tot 02.00 uur geopend.